Здравословно хранене при бременност

В следния линк може да научите повече за здравословно хранене при бременност, както и за подготвителната фаза преди това. Под формата на кратък, безплатен онлайн курс от Университета в Мюнхен може да се запознаете с препоръки в тази насока. Данните са съобразени с последни научни проучвания. Осигуряването на здравословен хранителен статус и начин на живот преди и по време на бременността е един от най-добрите начини да се подпомогне здравия растеж и развитието на плода.

Тематизирани са основни проблеми на днешното време като прекомерното покачване на килограми и диабет при бременните (гестационен диабет).

Имате възможност да се запознаете с епигенетиката. Това е науката, която тълкува  огромната роля на външни фактори (като здравословно хранене при бременност) за програмирането на генетичния код и влияние в дългосрочен план за здравето на бъдещото бебе и дете.

В курса е включен и раздел с най-често задавани въпроси от бременни към специалисти по хранене и диетология. Тук ще получите изчерпателни, научно обосновани отговори от тях, касаещи здравословен стил на живот на жената.

За повече информация посетете следния линк. Курсът е безплатен и достъпен на множество езици. Главен инструктор в курса е Проф. Колецко, педиатър в Университета Лудвих-Максимилианус в Мюнхен: https://www.coursera.org/learn/nutrition-pregnancy/home/info

Ако желаете да прочетете повече на тема бременност и пренатални грижи може да посетите линка към моя сайт по долу. В него се тематизират подробности при проследяването/съпровождането на бременност от гинеколог. Проследяване на бременност – д-р мед. Яница Раева (dr-raeva.com)

Вашият коментар

error: Content is protected !!